Op PaukesPan kun je les volgen met je eigen paard. Heb je geen paard? Geen punt. We hebben een aantal paarden die worden ingezet voor de lessen. Zowel voor de beginnende- als de gevorderde (jeugd)ruiter die zich meer in tölt of telgang wil verdiepen. 

Groepsles

Bijna dagelijks wordt PaukesPan overvallen door een aantal zeer enthousiaste kinderen in de leeftijd van 6 t/m 20 jaar. Zowel beginnende als gevorderde ruiters kunnen terecht. De lessen vinden altijd plaats in de buitenlucht, bij voorkeur in het bos, maar ook in de (verlichte) rijbak. Bij heel slecht weer gaan we naar binnen voor een theorieles. De basis voor de lessen is vertrouwen tussen paard en ruiter (communicatie) en balans tussen beiden. Maar het allerbelangrijkste is dat jullie allebei plezier hebben!
Wil je binnen korte tijd een wedstrijd kunnen rijden of heb je sport ambities?  Dan zijn de groepslessen niet geschikt, maar help ik je graag in een aantal privé lessen.

Privé les

Voor zowel volwassenen als kinderen verzorg ik op afspraak privé lessen met eigen paard of een van de paarden van PaukesPan. Als je wilt kom ik ook bij jou thuis les geven. Soms is het voor kinderen ook prettig om eens in de zoveel tijd een privé les af te spreken voor een beetje extra persoonlijke aandacht. Dat kan helpen om de techniek sneller onder de knie te krijgen of bepaalde angsten te overwinnen.

PaukesPan Plus Abonnement

Vanaf september 2021 kun je op PaukesPan een Plus abonnement nemen. Ben jij extra gemotiveerd om heel veel over (IJslandse) paarden te leren en je rij- technisch te ontwikkelen? Dan is het PaukesPan Plus Abonnement wat voor jou!

Wat houdt het abonnement in?

Wekelijks heb je les in een groepje. Dan is niet alle aandacht voor jou. Je gaat minder snel vooruit dan als je bijvoorbeeld een privéles krijgt. Met het PaukesPan Plus Abobnnement krijg je eens per maand (in principe de laatste zondag van de maand) een privéles of een dagcursus. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Video

Naast de wekelijkse groepsles (maximaal vijf ruiters) krijg je ook elke week een korte video toegestuurd met vragen waarmee jij je theoretische kennis kunt bijspijkeren. Elke maand behandelen we een ander thema. Die thema’s worden aan het begin van het seizoen bekend gemaakt. Voorbeelden van de thema’s zijn: paardengedrag, verzorging, een- of meerdere rij-technische onderwerpen (aanleuning, houding en zit) de gangen… Enzovoort. Met de korte video’s van PaukesPan weet je ook zeker dat jouw kind de juiste informatie krijgt. Want er is zo veel te leren over paarden!

Wat heb je nodig? Voor het Plus Abonnement heb je niets meer nodig dan wat je in de groepsles gebruikt. Voor het volgen van de video’s en bijbehorende vragen, heb je een computer nodig. Je eigen PaukesPan schriftje krijg je gratis bij het afnemen van een abonnement.  Meer informatie? Download hieronder de informatie.

Angst met paardrijden?

Heb jij angst met paardrijden? Als NLP Master en ervaringsdeskundige help ik je graag om van je angst af te komen. We gaan samen aan de slag met visualisaties en andere NLP technieken. Je zult zien dat kennis die je op doet, de handvaten en de aandacht die je krijgt, je in korte tijd kunnen helpen om van die belemmerende negatieve emotie af te komen.

Over mij

Mijn naam is Els Corstens. Ik heb de opleiding trainer/instructeur afgerond en ben lid van de VIT, de Vereniging Instructeurs en Trainers voor IJslandse Paarden. Ik heb les gehad van zeer bekende en kundige IJslander ruiters zoals meervoudig wereldkampioen Sigurður Vignir Matthíasson (Siggi Matt),  Sigurður Marinusson, Erik Spee en de succesvolle Nederlandse amazone Yoni Blom. Intussen volg ik de cursussen van Gait Academy door Bent Rune Skulevold en Stian Pedersen. Bram van Steen is ook door beiden opgeleid en sinds twee jaar verzorgt Bram les op PaukesPan. Die lessen zijn de basis voor de lessen die ik zelf verzorg.
Daarnaast volg ik bijscholing van de VIT en ik rijd ook wedstrijden.

Intussen ben ik de trotste eigenaar van de hengst Svadilfari frá Eikarlundi, IS2011101076. Met hem is dankzij Theo en Geertje van Eikenhorst, een meisjesdroom werkelijkheid geworden.

Svadilfari is een talentvol paard met een heel vriendelijk karakter. Hij is elite gekeurd! Het eindcijfer is 8.20. Ik train Svadil met ongelofelijk veel plezier! Hij leert mij elke dag weer nieuwe dingen en ik hoop hem verder te mogen brengen. In 2023 hebben we de A-norm gereden in de T1.

Hrammur frá Efra-Núpi
De meeste wedstrijdervaring heb ik opgedaan met de fantastische IJslandse hengst Hrammur frá Efra-Núpi. Hrammur, een uitgesproken vijfganger, werd in 2014 Nederlands Kampioen met Erik Spee in de P3, de telgangren op 150m . Op onze  laatste wedstrijd hebben we de A-punten gehaald. De weg er naar toe was helemaal niet makkelijk, maar wat een enorme ervaring! En die ervaring deel ik ook graag met jou als (aankomend) wedstrijd ruiter.

***

Kenmerken van het IJslandse paard zijn het geweldige karakter, de kracht en de spirit! Maar natuurlijk ook zijn gangen. Horses of Iceland heeft een film gemaakt die het onderscheid in de vijf gangen duidelijk, en in slow-motion laat zien. Wil je weten hoe de beenzetting in tölt of “flying pace” gaat? Tijdens de theorieles op PaukesPan vertellen we je er ook alles over!