Op PaukesPan kun je les volgen met je eigen paard. Heb je geen paard? Geen punt. We hebben een aantal paarden die worden ingezet voor de lessen. Zowel voor de beginnende- als de gevorderde (jeugd)ruiter die zich meer in tölt of telgang wil verdiepen. 

Groepsles

Op woensdagmiddag en zaterdag wordt PaukesPan overvallen door een aantal zeer enthousiaste kinderen in de leeftijd van 5 t/m 15 jaar. Zowel beginnende als gevorderde ruiters kunnen terecht. De lessen vinden altijd in de buitenlucht plaats, bij voorkeur in het bos, maar ook in de verlichte rijbak. Bij  heel slecht weer gaan we naar binnen voor een theorieles. De basis voor de lessen is vertrouwen tussen paard en ruiter (communicatie) en balans tussen beiden. Maar het allerbelangrijkste is dat jullie allebei plezier hebben!
Wil je binnen korte tijd een wedstrijd kunnen rijden of heb je sport ambities?  Dan zijn de groepslessen niet geschikt, maar help ik je graag in een privé les.

Privé les

Voor zowel volwassenen als kinderen verzorg ik op afspraak privé lessen met eigen paard of een van de paarden van PaukesPan. Als je wilt kom ik ook bij jou thuis les geven. Soms is het voor kinderen ook prettig om eens in de zoveel tijd een privé les af te spreken voor een beetje extra persoonlijke aandacht. Dat kan helpen om de techniek sneller onder de knie te krijgen of bepaalde angsten te overwinnen.

Angst met paardrijden?

Heb jij angst met paardrijden? Als NLP Master en ervaringsdeskundige help ik je graag om van je angst af te komen. We gaan samen aan de slag met visualisaties en andere NLP technieken. Je zult zien dat kennis die je op doet, de handvaten en de aandacht die je krijgt, je in korte tijd kunnen helpen om van die belemmerende negatieve emotie af te komen.

Over mij

Mijn naam is Els Corstens. Ik heb de basisopleiding trainer/instructeur afgerond en ben lid van de VIT, de Vereniging Instructeurs en Trainers voor IJslandse Paarden. Ik heb les gehad van zeer bekende en kundige IJslander ruiters zoals meervoudig wereldkampioen Sigurður Vignir Matthíasson (Siggi Matt),  Sigurður Marinusson, Erik Spee en de succesvolle Nederlandse amazone Yoni Blom. Die lessen zijn de basis voor de lessen die ik zelf verzorg. Regelmatig volg ik bijscholing bij de VIT en ik rijd ook wedstrijden.

Ja, ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest om de fantastische IJslandse hengst Hrammur frá Efra-Núpi te trainen en uit te brengen op wedstrijden. Hrammur, een uitgesproken vijfganger, werd in 2014 Nederlands Kampioen met Erik Spee in de P3, de telgangren op 150m . Op onze  laatste wedstrijd hebben we de A-punten gehaald. De weg er naar toe was helemaal niet makkelijk, maar wat een enorme ervaring! En die ervaring deel ik ook graag met jou als (aankomend) wedstrijd ruiter.

Intussen ben ik de trotste eigenaar van de jonge hengst Svadilfari frá Eikarlundi, IS2011101076. Met hem is dankzij Theo en Geertje van Eikenhorst, een meisjesdroom werkelijkheid geworden.

Svadilfari is een talentvol paard met een heel vriendelijk karakter. Het doel is om in 2017 de eerste stappen richting  het wedstrijdterrein te maken.

Ik train Svadil met ongelofelijk veel plezier! Hij leert mij elke dag weer nieuwe dingen en ik hoop hem verder te mogen brengen.

***

Kenmerken van het IJslandse paard zijn het geweldige karakter, de kracht en de spirit! Maar natuurlijk ook zijn gangen. Horses of Iceland heeft een film gemaakt die het onderscheid in de vijf gangen duidelijk, en in slow-motion laat zien. Wil je weten hoe de beenzetting in tölt of “flying pace” gaat? Tijdens de theorieles op PaukesPan vertellen we je er ook alles over!