10 dagen…!

– donderdag 14 mei –

In Nederland worden alle IJslandse Paarden ingeschreven in het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden. De IJslander krijgt een levensnummer en wordt in een enorme database (Worldfengur) ingeschreven waar iedereen over de hele wereld het paard kan oproepen. Friða staat ingeschreven. Svadilfari is ingeschreven. En hun veulen moet straks ook worden ingeschreven. Maar hoe werkt dat nou? Ik vraag het aan Ettje Graafstra van het stamboekbureau. 

Ettje Graafstra is het gezicht van het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden. Heb je een vraag… Ettje heeft altijd antwoord! En als ze dat antwoord niet direct heeft, dan zoekt ze het voor je uit. Ik was dan ook hartstikke blij dat Ettje me te woord wilde staan voor het project Wow, een veulen! Vorige week hadden we een ZOOM gesprek en heeft ze me uitgelegd hoe ik het veulen straks in kan laten schrijven en het een paspoort krijgt.

Hoe het met Friða gaat?
Friða maakt het heel goed. Terwijl de meeste paarden hier nog niet door de rui heen zijn, heeft zij al een mooie glanzende vacht. Ze is nu helemaal rond, rustig en laat zich heerlijk vertroetelen.  

Morgen krijg je een nieuwe video over gedrag van de merrie en het veulen. Ik heb gedragsdeskundige Machteld van Dierendonk, gesproken. Zij heeft o.a. op IJsland heel veel onderzoek gedaan! Kijk je dan ook weer?