2 dagen…!

– vrijdag 22 mei –

Drie jaar geleden kwam de prachtige hengst Svadilfari fra Eikarlundi op mijn pad. Ik mocht hem in bruikleen nemen van de fokkers Theo en Geertje van Eikenhorst. Een kans die ik niet voorbij wilde laten gaan. Toen ik het paard kon kopen, kwam een meisjesdroom uit. We zijn nu drie jaar verder. Met vallen en opstaan zijn we gegroeid. Afgelopen jaar hebben we de eerste wedstrijden gereden. Dit jaar was de training ingezet op de hengsten keuring. Helaas gaat die niet door en moeten we dat een jaar opschuiven.

Het rijden op Svadil is een feest. Hij loopt graag, leert snel, zijn gangen zijn ruim en het lijkt hem allemaal heel makkelijk af te gaan. Ik ben een nieuwe weg in gegaan met dit paard die me zoveel heeft gebracht als ruiter, maar ook als mens.

Vandaag spreek ik met Theo van Eikenhorst, de fokker van Svadilfari fra Eikarlundi. Theo en zijn partner Geertje zijn al heel lang bekende gezichten in de IJslanderwereld. Twee fanatieke fokkers met een groot hart voor het IJslandse paard. Ik spreek met Theo over IJsland, hun fokdoel en natuurlijk over de vader van ons veulen: Svadilfari.