Friða (7 jaar) en Freyja frá PaukesPan (5 jaar) krijgen dit jaar allebei hun eerste veulen. Ze zijn drachtig van de hengst Svadilfari frá Eikarlundi (Svadil). De veulens zijn de eerste nakomelingen van deze prachtige schimmel hengst.

Wat is dat voor gedrag als het veulen
de mond opent alsof ze naar adem hapt? 

Ik vraag het gedragsdeskundige Machteld van Dierendonk

Friða is als eerste uitgerekend; op 24 mei aanstaande. Nog twee en een halve week te gaan. Ik heb geen idee of zij zich beseft wat haar te wachten staat, maar als ik loop een een beetje te stuiteren. Ze is heel dik, haar uier is al behoorlijk vol en ze loopt niet meer zo heel makkelijk. En ja, ook haar gedrag veranderd.

Omdat de weken voorafgaand aan zo’n geboorte zo bijzonder zijn, wil ik die graag met je delen. Ik heb veel vragen. Hoe werkt dat nou met het stamboek? Mag ik de moedermelk ook zelf drinken? Wat is het management bij grote paarden?

Kun je paardenmelk ook zelf drinken?”
Voedingsdeskundige Anneke Hallebeek geeft antwoord. 

Vanaf aanstaande zondag gaan we op reis en tellen we de dagen samen af. 14 Dagen lang, geef ik elke dag een cadeautje weg. Interviews, verhalen, filmpjes van Friða. Op een van de laatste dagen test ik jouw kennis en maak je kans op een hele leuke prijs.