Nog 14 dagen…! 

– zondag 10 mei –

Als alles goed gaat en ik heb goed geteld :-), krijgt Friða over 14 dagen haar eerste veulen. Vandaag maken we kennis met Friða en haar moeder, Forsaela van de Hooge Vorssel. Waar is ze opgegroeid? Welke keuzes zijn gemaakt? Je ziet het in het eerste filmpje; Wie is Friða.
Later deze week maak je uitgebreid kennis met de vader van Friða in een vraaggesprek met zijn ruiter en eigenaresse. 

Friða is op PaukesPan opgegroeid. Voor haar vijfde jaar heeft ze, samen met haar moeder, haar halfzus Freyja en de andere paarden, een uitstapje gemaakt naar Arcen. Friða is niet naar een natuurgebied gegaan. Een bewuste keuze. Voor de ontwikkeling van het veulen is het belangrijk dat ze met leeftijdgenootjes opgroeit. Zo leren we later van gedragsdeskundige Machteld van Dierendonk.
Of het Friða in haar ontwikkeling belemmerd heeft dat ze thuis is opgegroeid? Dat kan ik nu niet zeggen. Ze heeft altijd in een kudde geleefd tussen merries en ruinen. En om haar sterker te maken, nam ik haar al vroeg mee op pad. Kijk maar naar het filmpje. 

Morgen ga ik in gesprek met Nina. Zij is dol op Friða en is een van haar eerste ruiters. 

Veel plezier en tot morgen!

PS: nog geen weeën, het veulen zwemt nog veilig in de buik. Als je daar trouwens je oor op legt is het alsof je water hoort klotsen. Een heel mooi geluid!!