12 dagen…!

– dinsdag 12 mei –

De vader van Friða is de vos bonte hengst Vadall fra Fensalir. Op een van de jeugdwedstrijden in Esbeek, 8 jaar geleden, was ik aan het grappen en grollen met Gerard Rike de eigenaar van Vadall. Op een gegeven moment zei Gerard die het een beetje beu was: “als je nu niet ophoudt, krijg je een dekking van Vadall”. Gelukkig reageerde ik heel adrem en zei “daar houd ik je aan”. Naast hem stond zijn (toen nog), kleine dochter Christa Rike die mij bijstond; “ja, papa daar zit je nu aan vast!”. En zo geschiede.

Het zou in die tijd nooit in mij opgekomen zijn om een veulen te fokken, maar die kans kon ik niet laten gaan. Petra en Gerard hebben heel veel geduld met Forsaela gehad, want die werd maar niet drachtig. Ze heeft enkele maanden op stal Fensalir doorgebracht.  Uiteindelijk is het gelukt. Maar het is om die reden dat Friða pas in augustus is geboren. 

Vandaag ga ik in gesprek met de trainer, eigenaar en ruiter van Vadall: Christe Rike. Wat is zijn karakter? Hoe traint Christa de bonte hengst? En wat geeft ze voor tips? Je ziet het in Episode 3: De vader van Friða.

Dierenarts en voedingsdeskundige Anneke Hallebeek geeft morgen antwoord op mijn vragen over voeding. Kijk je dan ook weer?

Geniet van de mooie beelden en het leuke gesprek met Christa en tot morgen!